Stufvenäs Gästgifveri

Klient

Stufvenäs Gästgifveri

Attraktiv visuell kommunikation och Inbound Marketing ökade direktförsäljningen med 427 %.

Stufvenäs Gästgifveri, med anor som gästhus sedan slutet av 1700-talet, är ett klassiskt småländskt gästgifveri. Det har ett naturskönt läge precis intill havet och är en charmig pärla för den som vill konferera, äta gott eller bara ta det lugnt i en härlig miljö. Tidigare hade gästgifveriet inte arbetat så mycket med sin kommunikation men när det fick nya ägare kontaktade de oss för att få hjälp med att lyfta varumärket.

Vad spelar det för roll att det är fint om ingen vet om det?

Gästgifveriet är fantastiskt fint, men tidigare har man haft svårt att nå ut med det till marknaden. Därför har vi valt att jobba mycket med stämningsfulla bilder och känsloväckande filmer. Bilderna och filmerna hjälper till att framhäva det anrika och unika med anläggningen. Att bilder säger mer än tusen ord är en klyscha, men stämmer verkligen in här. 

På Stufvenäs Gästgifveri anordnas olika event. Exempel på några event de ville de lyfta lite extra vart Meet n’ Joy och Ölmässan. Till dessa event har vi även producerat kampanjer för sociala medier, med syftet att öka konverteringen på onlinebokningar.

Ökat besöksantal och konvertering genom visuell kommunikation

Att bli Sveriges bästa gästgifveri är Stufvenäs vision och vårt arbete för att hjälpa dem dit har bara börjat. Deras hemsida är navet i deras marknadsföring. Vi samarbetar på daglig basis med deras marknadschef, där vi testar och optimerar efter varje kampanj. Resultatet har på kort tid genererat väldigt bra siffror som pekar uppåt. Ett axplock av dessa är:

  • Direktförsäljningen via egen kanal har ökat med 427 %.
  • Totalt antal bokningar via egen kanal har ökat med 428 %.
  • Antal unika besökare i bokningen 179 %.
  • Konverteringsgraden har ökat med 114 %.
  • Besöksantalet på webben har ökat med 151 %, där överlägsets största delen kommer från organiskt sök.