The Baltic Cup

Klient

FBC Karlskrona / The Baltic Cup

Grafisk profil, 3D, Motion, Webbproduktion

En sportig grafisk identitet som andas allt annat än tradition och gamla föreställningar.

Baltic Cup är ingen damcup, men det är Sveriges första innebandycup som enbart vänder sig till tjejer och damer.

Vi fick uppdraget att skapa en grafisk identitet som tilltalar ungdomar, och som lockar fler tjejer till att börja spela innebandy. Tidigt i processen dök den ofrånkomliga frågan upp: hur ser en DAMinnebandycup ut?

Svar: Som en innebandycup.

Oftast säger vi fotboll, och vi säger damfotboll. Vi säger final, och vi säger damfinal. Vi säger lag, och vi säger damlag. Det var därför viktigt för oss att göra en identitet som inte ter sig som en version av något annat, utan något som står för sig självt. Bredbent och självklart.

I slutändan är det viktigaste med det grafiska uttrycket att det upplevs modernt och att det andas fart, spänning och glädje.

Mikael Björkman

Compani 56 har till stor del bidragit till den framgång som Baltic Cup blivit. Inför projektet behövde vi stöd med att ta fram en profil till cupen, men vi kunde aldrig föreställa oss vilket övrigt stöd Compani 56 kunde bidra med. I princip hela vår strategiska kommunikation, kring nyttjande av sociala medier, till annonsering och marknadsföring, får vi ett enormt stöd av Compani 56. Men framförallt den oerhört proffsiga design som ligger till grund för cupens loggor, är vi glada att de gjort åt oss. Vi i cupteamet är oerhört nöjda, och tacksamma för det stöd som Compani 56 stått för.

Logotypen utgörs av en dynamisk symbol som för tankarna till former typiska för innebandy – silhuetten av en innebandyspelare in action, och mönstret i bollarna.

Vidare utgörs identiteten av ett karaktäristiskt identitetstypsnitt med bokstavsformer som är både sportiga och kaxiga. Vi har också tagit fram ett brett bibliotek av grafiska element, i uppiggande färger. Även dessa är inspirerade från återkommande former inom innebandy, som t.ex. målgård, målnät och andra markeringar på planen – men också från ord som kan ropas under matchens gång.