Att lyckas på Instagram – Guide i 10 steg för företag & varumärken

10 handfasta smarta tips för att lyckas på Instagram som företag och varumärke. Ladda ned vår kompletta guide för att lyckas på Instagram redan idag.

Innehåll

Här bjuder vi på en guide i att lyckas på Instagram och vad vi tror kommer under året 2021.

Idag är användandet av sociala medier hela 83 procent i Sverige och ständigt ökande — 61 procent av dessa använder Instagram, här är guiden för att lyckas på Instagram. Här ger vi dig handfasta tips för att lyckas på Instagram som företag eller varumärke. Nedan följer du en stor guide i tio steg och massor med smarta tips för att lyckas på Instagram.

Mikroblogga för att skapa engagemang och genomslag, då kan du lyckas på Instagram

1. Mikroblogga för att skapa engagemang och genomslag, då kan du lyckas på Instagram

Vi ser att fler och fler på riktigt mikrobloggar genom Instagram, alltså de skriver längre inlägg till sina bilder. Dock är texterna dock mindre är det generella blogg-inlägget. Detta ligger helt i linje med hur dagens samhälle konsumerar. De vill ha värdefullt innehåll, men det går gärna gå ganska snabbt. Tips! Börja bjud på mer värdefullt innehåll, berätta mer i dina texter. Detta kommer öka engagemanget, spridningen och relationen med dina följare. Sedan 2016 har genomsnittliga textmängden dubblerats.

Rubriksättning i bilden för extra uppmärksamhet

2. Rubriksättning i bilden för extra uppmärksamhet

Vi har redan börjat se en hel del influencers som lägger rubriker (captions) direkt på bilderna, något som blivit extremt populärt på Youtube senaste åren. Vi tror att det kommer bli mer och mer utbrett på Instagram under 2021. Tips! Testa lägga rubrik i bilden nästa gång! Du kan enkelt använda verktyg som Adobe Spark för sånt.

Diagram över andel internetanvändarna som använder sociala medier.
Värdeskapande och meningsfulla ord gör att du lyckas på Instagram

3. Värdeskapande och meningsfulla ord gör att du lyckas på Instagram

I takt med att dina följare blir mer och mer kräsna och bortskämda kommer det också önska mer värde i inlägget. Bilden är alltså inte allt längre. Dina ord kommer betyda mer och mer, och ju längre dina följare läser varje inlägg, desto mer ökar engagemanget. Och spridningen. Tips: Tänk efter innan du skriver. Hur kan du beröra och skapa ett värde hos dina följare?

Ladda ned komplett guide för tips på Instagram.
Följ med på IGTV-tåget, det är dags nu

4. Följ med på IGTV-tåget, det är dags nu

Instagram TV eller IGTV som det också kallas blir mer och mer populärt och har med de senaste uppdateringarna blivit smartare och mer strömlinjeformat med det befintliga flödet. Tips! Skapa serier med olika värdeskapande innehåll, det blir knappt bättre när du har ensamrätt på dina följare under en stund, upp till fler minuter. Där finns en möjlighet för att exponera varumärket på bästa sätt.

Så påverkar textmängden engagemanget

5. Så påverkar textmängden engagemanget

Faktum är att ju mer du skriver (inom rimliga gränser) så ökar också engagemanget. I bilden som finns med i guiden så ser du antal tecken (se mängd i botten) och procent engagemang. Tips! Skriv längre texter, för när engagemanget ökar så ökar också spridningen på Instagram.

Använd rätt verktyg för att schemalägga dina inlägg

6. Använd rätt verktyg för att schemalägga dina inlägg på bästa tid för dina följare

När dina följare på Instagram är som mest aktiva kanske du själv inte är som mest aktiv. För att slippa just den stressen och för att posta när du verkligen bör; varför inte använda ett verktyg som underlättar schemaläggning och översikten på dina inlägg. Tips! Vi har testat många genom åren men det vi gillar mest och använder till alla våra kunder är HubSpot.

Ladda hem hela guiden med tips för att lyckas på Instagram

Ladda hem hela guiden med tips för att lyckas på Instagram

För att sammanfatta har vi i guiden samlat tips för Instagram i en digital pdf, förutom övre punkter hittar du även följande:

  • 7. Ta hjälp av alla mikroinfluencers, de har mycket högre engagemang är de stora
  • 8. Agera med äkthet och personlighet – bygg varumärke
  • 9. Sälj via Instagram – best practise
  • 10. Video – så använder du det på bästa sätt

Ladda ned hela guiden genom att fylla i dina uppgifter!

Ladda ned guiden att lyckas på Instagram

Vi hoppas du får stor nytta av guiden att lyckas på Instagram som fyllda av smarta tips. Är du intresserad av hur vi kan hjälpa att ta ditt varumärke till nästa nivå? Hör av dig så tar vi det därifrån!

Vill du också ta ditt LinkedIn-game till nästa nivå? Se hela guiden här för att lyckas på LinkedIn och social selling.