De hetaste webbtrenderna 2020

Vi listar de hetaste webbtrenderna 2020 för webb.

Innehåll

Det finns många webbtrender och det finns webbtrender som faktiskt är här för att stanna ett bra tag.

Det händer oerhört mycket inom webb, så mycket att det ibland är överväldigande. Det finns snart knappt några begränsningar vad man faktiskt kan göra på webben, dagens standarder är skyhöga. Vi älskar det! Här listar vi de absolut hetaste webbtrender 2020 för webbplatser.

Super-minimalistiskt och "skandinavisk design"

1. Super-minimalistiskt och ”skandinavisk design”

Låt den skandinaviska designen finnas på webben, ni hör själva hur vackert det är. Less is more, glöm aldrig det. Att använd ett minimalistiskt uttryck med dova färger och låta typografin tala för sig skapar ett seriöst intryck som gör att besökaren känns sig trygg.

Till webbsidan

3D-design och dimensioner

2. 3D-design och dimensioner

3D blir mer och mer tillgängligt för gemene formgivare och webbdesigner, vi ser ett mönster där fler och fler webbplatser tar sig an detta formspråk. 3D skapar djup och dimension till webbplatsen, vilket kan öka upplevelsen drastiskt.

Till webbsidan

Ännu mer illustrationer

3. Ännu mer illustrationer

Vi kommer se ännu fler 2020 som använder uttrycksfulla illustrationer för att skapa intresse för användaren och på enkelt sätt förmedla sitt budskap. Dessa kommer vara både utsvävande, kreativa och ”big n bold, gärna animerade för att förstärka varumärkets budskap. Exempel på webbplatser som redan anammat det är Dropbox och Mailchimp.

Till webbsidan

Mikrointeraktioner

4. Mikrointeraktioner

Användarna är mer och mer vana att få ”feedback” när dom klickar, väntar på laddning, eller annan händelse. Detta är egentligen ingen trend utan snarare något som bör anses som standard även på webben inom kort.

Återkomsten av isometrisk design

5. Återkomsten av isometrisk design

Isometrisk design har blivit populär i många spel för surfplattor och smartphones. Det börjar även kommer mer och mer till webben, under 2020 kommer vi få se väldigt många exempel och utföranden på detta.

Till webbsidan