Låt oss berätta om SSL för webbsidor

Google säger, vi följer.

Innehåll

Det är faktiskt en bra grej, när man förstår bakgrunden

Det blir mer och mer vanligt att man ser vissa URL-adresser börjar med “https://” istället för “http://””, särskilt när man besöker banker, webbshoppar och andra webbsidor som hanterar känslig information.Vad betyder det där extra s:et? Bakom s:et finns säkerhetsprotokollet SSL. Anslutningen till servern är krypterad för att data som skickas inte ska kunna komma i orätta händer. Men fördelarna är många, oavsett vilket typ av webbsida och verksamhet du har.

SLL-certifikat gör internet bättre

Syftet med SSL är inte bara att göra internetanvändare tryggare när de besöker vissa typer av webbsidor. En av de riktigt stora fördelarna, förutom säkerheten i sig är att Google rankar upp din sida på grund utav att din sida är säker. Vilket med andra ord bidrar till sökordsoptimeringen. Google har sedan ett par månader tillbaka börjat ranka ned webbsidor som ej har SSL

Det handlar också om att göra ägare till webbsidor tryggare och att försvåra för dem som begår cyberbrott, ofta kallade hackers. Man behöver inte studera IT-säkerhet för att inse att data som skickas i klartext eller i någon form av bristfälligt protokoll också är osäker.

Vi löser oftast ett SSL-certifikat till din webbsida på en dag eller två. Hör av dig för mer info eller prisuppgift. (Vi ordnar endast med SSL till våra befintliga kunder och webbsidor)