Hur det är att vara praktikant på en kreativ reklambyrå?

Den frågan kan få väldigt olika svar, men när jag tog mitt första steg in i byggnaden hos Compani 56 i måndags, så möttes jag av glada ansikten. Mitt namn är Rebecka Holmström och jag studerar till Medieentreprenör på Linnéuniversitetet i Kalmar. Den här veckan började jag min första av tio veckor som praktikant hos Compani 56.

En vecka in så känner jag att jag har fått en bättre uppfattning av vad det är den här reklambyrån gör och redan nu känner jag att jag har lärt mig nya saker. Compani 56 är en kreativ reklambyrå med väldigt många arbetsuppgifter. Det kan vara allt från att skapa varumärken på nytt, webbproduktion, grafisk produktion och social marknadsföring. Det jag tycker om att se i det här företaget är att det är alltid en härlig stämning. De anställda är glada, har stort förtroende för varande och jag tror att det här är anledningen till att de växer som de gör idag.

Att börja som praktikant på ett företag kan kännas jobbigt och nervöst, det gjorde det även för mig. Men bara det att få mötas med vänlighet gör att man kommer en lång bit på vägen. Hos Compani 56 känner jag mig välkommen, även om jag inte kan allt som de gör så förstår de anställda att jag är här för att lära mig och det är viktigt.

Vad jag har fått se än så länge så lever ”en kreativ reklambyrå” upp till sitt namn. Varje dag är det nya utmaningar och jag har bara blivit positivt överraskad. Teamwork verkar stå högt upp på listan här och det är roligt att se hur en arbetsplats kan vara så givande.

Jag ser fram emot att lära mig mer om branschen de resterande veckorna och det känns bra att sitta på en arbetsplats med så glada och kreativa personligheter!