Kickstarta din marknadsföring efter sommaren

Här bjuder vi på ett par snabba enkla tips för att komma i fas igen.

Innehåll

Vi vet, det är mycket som ska på plats efter sommaren och semestern. Såhär kommer du på banan igen!

Även om sommaren och värmen fortfarande hänger kvar så börjar Sverige röra på sig igen och era konkurrenter sitter inte i solstolen. Dags att kicka igång den digitala marknadsföringen efter semestern!

Topp 3 Tips!

Det finns allting tusen saker att göra men om du måste välja ut några få som faktiskt blir av, så gör dessa som vi listar här!

1. Börja med att sätta en plan i grova drag, mätbara mål och marknadsprojekt för nya halvåret!

Du har säkert hört talas om att om man skriver ned något så blir det på riktigt. Exakt så är det med marknadsföringen. Skriv ned hur planerna ser ut och sätt upp mål för hur du ska nå dit du vill. Planera in kampanjer, content och annonsering som ligger i linje med hur du ska följa din strategi.

2. Kom igång och använd e-postmarknadsföring på rätt sätt!

It’s old, but it’s gold! E-postmarknadsföring är fortfarande den absolut främsta marknadsföringskanalen. Använder man det på rätt sätt, vilket man ska, så finns det väldigt mycket att vinna. Det är ett vinnande koncept för att kunna segmentera och planera innehåll direkt till sin målgrupp. Läs vår guide om detta här!

3. Stretcha comfort-zonen på sociala medier för bättre resultat

Har du testat att göra reels eller guider ännu? De sociala plattformarna utvecklas hela tiden och det gäller att hänga med. Nu är bästa tiden för att gå utanför komfortzonen och vara mer personligt genom reels exempelvis. Oavsett vad du väljer så finns det goda chanser att synligheten och dina resultat på sociala medier blir större när du testar något nytt. Kanske ska du arbeta ännu mer med social selling?

Resurser för din digitala marknadsföring

Vi har samlat ihop lite gott och blandat nedan med guider och annat bra som hjälper dig i den digitala marknadsföringen.

Inte kommit igång med Inbound Marketing än?

Om du inte kommit igång med metodiken Inbound Marketing så kanske nu är bästa tiden, lite som att träna. Varför vänta på nästa månad?

Bästa sättet att komma igång är att ladda ned Den kompletta guiden till Inbound Marketing.

Ska du planera marknadsbudget?

Ska du planera marknadsbudget?

Har du brutet bokslutsår och det är hög tid att planera marknadsbudgeten? Eller vill du kanske vara ute i god tid inför nästa år.

Fokusera på det viktigaste, och använd vår mall som du enkelt kan ladda ned här, finns för både Excel, Numbers och Google.

Boosta din sökordsoptimering!

Boosta din sökordsoptimering!

Ditt sökordsoptimerings-game kanske behöver en liten boost och också komma på banan?

Om du inte redan gör det så vill vi tipsa om pillar content-tekniken. Vi har satt ihop en hel guide om just detta, du hittar den här!