Klient

Strawberry Planet

Scope

Webb
3D

Enter our universe - Strawberry Planet

Vi älskar att testa våra gränser på Compani 56. Det är så viktigt för oss att testa nya, ibland lite skruvade projekt. Så när Strawberry Planet kontaktade oss med en idé om en 3D-webbsida blev vi genast väldigt nyfikna!
 
Strawberry Planet ville ha en hemsida som stack ut. Som fick rätt målgrupp att vända på huvudena och utforska jordgubbs-universumet på ett unikt sätt.
 
Resultatet blev en hemsida som inte bara går att använda vertikalt, utan en sida som låter dig dyka in på djupet. Fortsätt scrolla för att se processen bakom!
 
Strawberry Planet 3D Webb Case Studie
Strawberry Planet 3D Webb Case Studie

3D-konstnärens kommentar

Eftersom Strawberry Planet redan hade en logga var det viktigt att basera 3D-modellerna på deras charmiga, illustrerade look som deras grafiska profil redan hade.
 
För att matcha logotypen med sina starka konturer organiska, ritade känsla; är alla material och texturer målade för hand.
 
Genom att skissa och måla lager på lager med ”digital målarfärg” tycker vi att vi skapade en visuell stil som går hand i hand med det Strawberry Planet är och står för.

Alfons Svensson, 3D-artist och Motion Designer på Compani 56

Strawberry Planet 3D Webb Case Studie

Kundens kommentar

Det är ju grymt roligt att göra sådant som ingen annan gjort innan.
 
Vi hade en vild idé – och gänget på C56 imponerade i varje delleverans. Utöver att knäcka de grymt svåra lösningarna så överlevererade de varje gång i kreativitet, idésprudel och potentiella möjligheter.
 
En glädje att få jobba med ett gäng som så väl både förstod vad vi ville och adderade mervärden till det.

Jörgen Jonsson, Strawberry Planet

Uvecklarens kommentar

Vi lyckades, vi gjorde en hel site baserad på Googles <model-viewer>! Först trodde vi inte det skulle vara möjligt att göra med denna ”enklare” mjukvara för webb-3D-rendering. Model-viewer’s syfte är att använda sig av mindre 3D-modeller till exempelvis produkter inom e-handel och mindre 3D element på en hemsida. Men efter mängder med tweaks, tester och åtskilliga renderingar av 3D modeller så gick det tillslut. En hel interaktiv 3D-site byggd med model-viewer, kanske den första i världen?

Patrik Åkerlund, Webb & UX-Designer, Compani 56

Strawberry Planet 3D Webb Model Viewer